בית פרטי בכפר סבא

בית פרטי בכפר סבא

בית פרטי שנבנה מן המסד בשכונה ותיקה אך מתחדשת בכפר סבא. הבית נועד לאפשר לזוג שיגור בו, חלל למגורים, לאירוח, לעבודה ולביקור משפחתי ארוך של ילדים ונכדים. לכל אחד מהחללים חשוב היה לעצב נופך משלו, מבלי לאבד את האינטימיות ואת היותו של הבניין יחידה אחת.
החללים משתלבים אלה באלה למערכת אחת, השלמה מסך כל חלקיה. הבית ממוקם גבוה מעל הרחוב כך שמתאפשרת פרספקטיבה מעניינת אל הבית וממנו. בחזית הבניין אל הרחוב, חצר פנימית קטנה הכולאת בתוכה מבנה מעוגל שקוף. נוצר מתח בין הקו הישר (“המסגרת”) לבין החלל המעוגל הכלוא בתוכו. כך נוצרת פינה רכה הצופה לחצר פנימית ייחודית. פינה זו היא חלל ציבורי/פרטי הצמוד לחדר השינה וישמש כפינה פרטית של בני הזוג, במרחב שבין חדר השינה לחללים הציבוריים. ה”מסגרת” ובה העמודים התוחמים את החצר חודרים אל תוך הבית ומייצרים קיר עליו נשענת מערכת התנועה הוורטיקלית של הבית-מדרגות העץ המנותקות מצד אחד מקיר אבן מסיבי ומן הצד השני, מוויטרינת זכוכית קלה המשקיפה לחצר.
החלל הציבורי של הבית ובו המטבח וחלל האירוח המרכזי, נפתח לחלל כפול, וחשוף לחצר באמצעות קיר זכוכית. אלמנטים מעץ משולבים בקירות זכוכית “שוברים” את השקיפות ומייצרים נקודות התייחסות בחלל. הקומה העליונה מתכתבת עם התחתונה באמצעות החלל הכפול וחלון עילי גדול המאפשר חדירת אור טבעי למטבח.